Werelddag dementie: escape game de trein van Edgard

“Goeiedag, mijn naam is Edgard. Ik heb een rijk leven gehad, maar meer en meer vergeet ik dingen. En daarom wil ik jullie meenemen op de trein van mijn leven. Ik neem jullie mee naar de belangrijke momenten. Kunnen jullie mij helpen de ontbrekende stukken weer op hun plaats te zetten?”

Zo luidt de start van de mobiele en ontleenbare escape game, die kadert binnen het thema dementie. Door raadsels op te lossen, helpen de spelers Edgard in zijn zoektocht naar de ontbrekende stukken uit zijn levensverhaal. Elke puzzel kan gelinkt worden met dementie, waardoor de escape game een ideale gespreksstarter is. En dit is nu net meer dan nodig, heel wat mensen maar ook geliefden of kennissen van mensen met dementie hebben het moeilijk om over dit thema te praten.

Naar aanleiding van de Werelddag dementie speelden we het spel in augustus in drie Vlaamse provincies: Hoeilaart, Brugge en Dendermonde. Met succes, 97 deelnemers speelden het spel, zowel jong als oud. Het spel werd op veel positieve reacties onthaald: “Wat een fijne manier om dementie bespreekbaar te maken!

Meer info

Lees hier ook het art. in Onbegrensd over het vrt1 programma ‘Restaurant Misverstand’