Vanaf september worden persoonsvolgende budgetten uitgekeerd aan een eerste groep meerderjarige personen met een handicap

Vanaf vandaag vindt u meer informatie over de besteding van het persoonsvolgend budget op de site van het VAPH, in het nieuwe webluik ‘Hoe een persoonsvolgend budget besteden?’. In het webluik vindt u informatie over wat het persoonsvolgend budget is, welke zorg en ondersteuning ermee ingekocht kan worden en hoe het opgestart en besteed kan worden.

Vanaf september krijgen volgende groepen een persoonsvolgend budget ter beschikking:

  • gebruikers met een geldige toewijzing voor een persoonsvolgend budget via spoedprocedure
  • gebruikers die een goedkeuring voor noodsituatie hebben
  • gebruikers met een geldige toewijzing voor een (tijdelijk) persoonsvolgend budget na noodsituatie

Voor de mensen die momenteel via een voorziening zorg en ondersteuning krijgen, of over een persoonlijke-assistentiebudget of een persoonsgebonden budget beschikken, gebeurt de omzetting naar een persoonsvolgend budget in januari 2017. Zij worden dit najaar via een persoonlijke brief op de hoogte gebracht. Wie een lopende aanvraag had, krijgt een voorstel toegestuurd om zijn huidige vraag naar ondersteuning om te zetten naar een vraag naar persoonsvolgend budget.

Voor hulp bij de opstart en de besteding van het persoonsvolgend budget, kunnen personen met een handicap beroep doen op onze bijstandsorganisatie alin.

Meer informatie daarover vindt u in de folder  van het VAPH over de bijstandsorganisaties.