VGPH: Nieuwe budgetten voor persoonlijke assistentie in 2017

Vanuit het Agentschap Jongerenwelzijn ontvingen we deze week het bericht dat er budgetten beschikbaar zijn voor persoonlijke assistentie in 2017.

Alle contactpersonen-aanmelders die geregistreerd staan in INSISTO voor de kinderen en jongeren die recht hebben op PAB, kregen een mail hierover. De jeugdhulpverleners zijn dus normaal gezien op de hoogte. Het Agentschap Jongerenwelzijn hecht er belang aan dat ook de cliënten zelf weten dat er budgetten zijn. Indien gewenst kunnen zij contact opnemen met een hulpverlener om de priorchecklist in te vullen. De deadline hiervoor is 6 januari 2017.

Uitbreidingsbeleid voor minderjarigen met een handicap

In 2017 zijn er bijkomende budgetten beschikbaar voor de financiering van persoonlijke assistentiebudgetten (PAB’s). De middelen worden toegekend na prioritering door de Intersectorale Regionale PrioriteitenCommissie (IRPC) in de loop van februari. De bespreking op de IRPC wordt voorbereid door de jeugdhulpregie van de intersectorale toegangspoort

Wacht je zoon of dochter op een PAB, en wil je je vraag voorleggen aan de IRPC? Neem contact op met je hulpverlener om een priorchecklist in te vullen. Je hulpverlener moet die ten laatste op vrijdag 6 januari 2017 aan de intersectorale toegangspoort bezorgen. Dit kan enkel als je zoon of dochter een geldige indicatiestelling voor PAB heeft (met toegekende budgetcategorie) en op 28/02/2017 jonger is dan 18 jaar.
Alle hulpverleners van minderjarigen met een geldig indicatiestellingsverslag waarin PAB is opgenomen, hebben hierover ook bericht gekregen.
Vragen? Contacteer je hulpverlener of je regionale toegangspoort

Vlaams Gebruikersoverleg voor Personen met een Handicap -Aromagebouw, Vooruitgangstraat 323, bus 11 – 1030 Schaarbeek – 02 219 00 19 – www.vgph.be