Selor doet extra inspanningen om personen met een handicap op de werkvloer te halen

Businessman on a wheelchair with his colleagues in the corridor

Businessman on a wheelchair with his colleagues in the corridor

Naar aanleiding van de internationale dag van personen met een handicap op 3 december 2015 pleit selectiebureau Selor voor meer inspanningen om mensen met een handicap aan het werk te krijgen.

 Het voorbije jaar zijn veel mensen met een handicap met pensioen gegaan, en verder is ook het totale aantal ambtenaren gedaald. Nieuwe vacatures bij de federale overheid situeren vaak op niveau A en B, waarvoor een diploma vereist is, en net bij deze niveaus is de ondervertegenwoordiging sterker aanwezig. Concreet hebben we dus nood aan jonge, geschoolde mensen met een handicap om zich kandidaat te stellen.”

Op federaal niveau zijn alle overheidsdiensten ertoe gebonden om een vertegewoordiging van personen met een handicap van minimaal 3% te halen, maar in 2014 bedroeg dit cijfer slechts 1,45 %, een lichte daling zelfs in vergelijking met 2013. Volgens Selor zijn zowel aan de kant van de werkgevers als aan die van de sollicitanten daarom inspanningen nodig. Van zijn kant zet Selor extra initiatieven op, waarbij de klemtoon ligt op het aantrekken van jonge, geschoolde personen met een handicap.

Daarom pakt Selor uit met een nieuwe sensibilisatiecampagne HANDIKNAP! en een Leidraad ‘Hoe solliciteren?’ Een praktische gids voor sollicitanten met een handicap, leerstoornis of ziekte. Deze leidraad helpt deze kandidaten op weg om met hun beperking toch op zoek te gaan naar passend werk.

Contactgegevens Diversiteit: Els Daems

T +32 (0)2 788 66 78

G +32 (0)477 67 25 77

els.daems@selor.be