internationale dag voor personen met een handicap

Happy handicapped violinist raising arms outdoors.

3 december is de Internationale dag voor personen met een handicap.

Deze dag is door de VN bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking op de agenda te houden, op alle niveaus, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

Het belang van de vrijheid van personen met een handicap om zelf keuzes te maken over hun eigen leven staat voor LVPH centraal.

Wij willen dat mensen met een beperking zoveel mogelijk zelfbewust en mondiger worden en hun eigen levenssituatie zoveel mogelijk zelf in handen kunnen nemen.

Daarom moeten we iedereen die zich op de één of andere manier beperkt voelt in onze maatschappij, daarbij helpen. Sommige mensen hebben alleen een steuntje in de rug nodig en andere mensen zijn zwaar hulpbehoevend en hebben meer hulp en specifieke ondersteuning nodig. Deze diversiteit maakt dat LVPH de belangen van een steeds grotere groep mensen moet behartigen.

Naar aanleiding van deze dag willen wij u  informeren over een interessante Studiedag over Handicap en Inclusie in Vlaanderen: Maak er werk van! meer info: klik hier

Handicap International