Dag van de Mantelzorg

Iedereen kent wel een mantelzorger. Bijvoorbeeld een 75-jarige die dag in dag uit de zorg opneemt voor zijn of haar partner met dementie of een zoon of dochter die bij een ouder met kanker enkele huishoudelijke taken op zich neemt of een buur die regelmatig zorgtaken opneemt voor iemand uit de straat met een fysieke beperking. 

Al deze mensen verdienen een ‘dikke merci’ voor hun tomeloze inzet. Op 23 juni zette de Liberale Mutualiteit daarom, in samenwerking met haar mantelzorgvereniging ‘Liever Thuis LM’, enkele mantelzorgers in de bloemetjes. Daarnaast zorgde de Eerstelijnszone regio Aalst, waar Liever Thuis LM deel van uitmaakt, voor een mooi akoestisch optreden van zanger Bert Van Renne bij enkele mantelzorgers. Hij bracht het zelfgeschreven mantelzorglied ‘Jij bent de ster’ voor de mantelzorgers, want op 23 juni waren zij de sterren van de dag.  

Foto Bert en Anton 

Bert Van Renne met acteur Anton Cogen (bekend van de vertelstem in Merlina, de rol van commissaris in Mega Mindy en tal van gastrollen in verschillende Vlaamse series). Op de achtergrond staat het Volkswagenbusje waarmee we een hele dag door Aalst, Lede, Erpe-Mere, Haaltert en Denderleeuw gereden hebben.