Wil je graag meedenken over een Virtual Reality-beleving rond het geven van advies van woningaanpassingen?

Wij willen graag samen met jullie nadenken over de mogelijkheden van een Virtual Reality-beleving binnen woningaanpassingen. Het is belangrijk dat we dit product ontwikkelen samen met jullie. Hiervoor gaan we dan ook nauw samenwerken met verschillende doelgroepen. Wij richten ons zowel op adviesverleners (personen in het werkveld zoals ergotherapeuten en architecten) als op cliënten (personen met een fysieke beperking die rolstoelgebonden zijn en reeds een woningaanpassing hebben laten uitvoeren of die dit nog niet hebben gedaan maar in de toekomst van plan zijn).

Concreet organiseren we een co-creatiesessie waarbij zowel adviesverleners als cliënten kunnen nadenken over het gegeven van Virtual Reality. Tijdens deze sessie willen we vooral nagaan welke aspecten jullie belangrijk vinden binnen een Virtual Reality-beleving. Uiteindelijk willen we komen tot een minimum aan vereisten waaraan de Virtual Reality-beleving moet voldoen om zo een prototype te kunnen ontwikkelen.

De co-creatiesessie vindt plaats in het UD Woonlabo (Guffenslaan 39, 3500 Hasselt) op woensdag 28 maart 2018 van 13 uur tot 16 uur.

Behoor jij tot één van deze doelgroepen en wil je hier graag aan meewerken of ken jij iemand die tot één van deze doelgroepen behoort, dan kan je terecht bij:  Natasha.Guzik@student.pxl.be – Lotte.Thijs@student.pxl.be

klik hier voor : Vragenlijst over de mogelijke rol van Virtual Reality in het geven van woningadvies (in functie van woningaanpassingen) bij mensen met een fysieke beperking die rolstoelgebonden zijn.

 

Anouk Tuinstra Projectcoördinator UD Woonlabo Guffenslaan 39 3500 Hasselt Tel: +32 (0)11/77 56 82 GSM: +32 (0)485/91 42 88 Website: www.woonlabo.be