Villa Samson brengt mens en dier samen

3 jaar geleden startte het UZ Brussel met een innovatief project. Wat als we er voor zorgen dat onze patiënten hun huisdier kunnen ontmoeten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis? Huisdieren zijn immers voor sommige mensen hun enige familie, bieden troost, hoop en een moment van geluk.
Onderzoeken tonen aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in het genezingsproces van mensen.

Daarom wordt er nu naast het UZ Brussel een “villa” gebouwd waar huisdieren en patiënten elkaar onbezorgd kunnen ontmoeten. Een aangename ruimte waar het mogelijk is om de band met het huisdier te onderhouden, het dier te verzorgen, te aaien en ermee te spelen.

Elke patiënt die opgenomen is in het UZ Brussel kan gebruik maken van Villa Samson, op voorwaarde dat zijn ziektebeeld contact met dieren toelaat. De behandelende arts zal steeds zijn toestemming moeten geven.

Er zijn voldoende middelen ingezameld om de bouw te kunnen garanderen. Echter voor de afwerking en inrichting zoeken men nog 190.000 euro. Jij kan hen helpen! Geef een gift via de website of sms “SAMSON” naar 8989 en zij bellen je zo snel mogelijk terug.

website: vriendvoorhetleven.be